Page content

Vrijgezel

article content

Vrijgezel

Héél veel van de mensen die we maandelijks terug zien op Party4Singles, zijn vrijgezel.

Wikipedia omschrijft het als volgt:

Alleenstaande
Een alleenstaande of alleengaande is iemand die geen partner heeft, alleen woont en in het eigen dagelijks onderhoud voorziet. Dit kan iemand zijn die vrijgezel is (nog niet gehuwd), maar ook iemand die eerder gehuwd was maar nu gescheiden of weduwe/weduwnaar is. Het begrip single wordt vooral gebruikt voor iemand die geen partner heeft, onafhankelijk van de leefsituatie.

Benny Neyman ziet het dan weer even anders!

Anno 2016 breidt deze groep zich meer en meer uit!

Helaas, behoor ik, als weduwe, ook al 14 jaar tot dat groepje.

De voordelen van single zijn
Ik hoor veel mensen roepen; “ho maar ik wil geen partner meer, heb het veel te goed zo!
Vrijgezel, dat heeft alleen maar voordelen.”

Heb zo links en rechts mijn oor te luisteren gelegd en ben ook wat beginnen lezen over de “voordelen van het single zijn”!

Hou je vast; als je ze nog niet kende; hier zijn ze!

1. Je kan gaan en staan waar je wil en met wie je wil
2. Je komt en gaat wanneer je wil
3. Je eet wat je wil en wanneer je wil
4. Je gaat op vakantie wanneer je wil en naar waar je wil
5. Je kan dwarsliggen in je bed
6. Je bent de onbetwiste Queen/King van de zapkast
7. Je besteedt zoveel tijd en energie aan je hobby als jij dat wil
8. Niemand die mij eens gaat vertellen wat ik wel of niet mag
9. Het leven is goedkoper als je single bent
10. Als je niet van plan bent om een jurkje aan te doen, hoef je heel de winter je benen niet te ontharen

Voordelen of hol geroep?

Zijn dit werkelijk “voordelen” of is dit hol geroep van hen die zich hiermee een stoere houding willen geven?
’t Grappige is dat hoe harder ze roepen “ik wil enkel vrienden, want ik ben ho zo gelukkig met mijn huidig leven” hoe sneller ze in een relatie stappen! ☺
Er zal wel een enkeling zijn die ooit zo een lange en goede relatie heeft gehad, dat hij/zij hier voor de rest van z’n leven op kan blijven teren. Helaas zijn er niet veel die dat kunnen.
Als ik het zo hoor hebben de meeste in een traumatische ervaring gezeten, onder de noemer “relatie”. Vandaar het hol geroep!
Therapie (weer zo een vies woord, waarvan de meeste vinden dat het niet op hen van toepassing is) kan oplossing bieden! Want je kan niets nieuws opbouwen op de scherven van het vorige.

De “voordelen” weerlegd!

1. Zowel mijn partner als ik, gingen en stonden waar wij wilden, en ook met wie we wilden.
De realiteit heeft uitgewezen dat wij meestal met elkaar gingen, en sporadisch met vrienden. Zeer zeker niet omdat wij elkaar niet betrouwden, maar omdat wij elkaars beste maatje waren. ‘k vraag mij wel af; als dat “alleen” gaan en staan zo leuk zou zijn, hoe komt het dan dat de Drempelvrees groep bij P4S zo’n succes is!?
2. Als je samen komt en gaat, geen probleem zou ik zeggen (dus daarvoor hoef je niet single te zijn!) ’t Is mij ook al opgevallen dat die singles die dit het hardste roepen, dat je komt wanneer je wil, wel boos zijn als je niet op het afgesproken uur verschijnt! Heu!? Trouwens, wat is het voordeel om in een leeg huis thuis te komen?

3. Boodschappen, dat doe je toch samen? Dus beslis je ook samen wat er op tafel komt. Hij een dagje in de keuken, jij een dagje in de keuken, en als “chef” van dienst beslis je dan toch wat de pot schaft! Trouwens, wie geeft er nu eens toe dat het hun meestal, eigenlijk niet kan schelen wat de pot schaft!

4. Je gaat idd op vakantie naar waar je wil! Alhoewel! Hoeveel maken er alleen een grote reis? Weinig! En ga je dan ook alleen? Neen toch! Grote reizen doe je meestal in groepsverband. Met andere alleenstaanden, die je niet kent! ’t Kan meevallen………….. of dik tegenslagen. ☹ De mini tripjes, de korte “zonnen” vakantie, wie doet die alleen?! Die grote roepers, nemen wel allemaal een vriend of vriendin mee! Maar ’t is zo fijn om “single” te zijn. 😉

5. ‘k geef het toe, ik lig al wel eens dwars in bed. Zou ik dat erg vinden als ik dit niet meer zou kunnen omdat ik niet meer single ben? Neen hoor! Een partner om dicht tegen aan te kruipen, of zalig in z’n arm in ’t slaap te vallen, daar teken ik direct voor! ☺ Trouwens; in een groot bed, kunnen we wel samen dwars liggen 😉

6. I’m the Queen of the zapkast! Ik ben een zapper…………. geworden…………. in mijn single bestaan………….. uit verveling………….omdat het mij meestal niet boeit! Wat zou ik niet geven voor een avond plezier met twee. Een hapje, een drankje, een boeiend gesprek! En als hij dan toch eens voetbal wil kijken, kijk gezellig mee! ’t Kan nog lachen worden. En zelfs in mijn single bestaan heb ik 2 Tv’s. Dus hoe dan ook, als ik dat zo belangrijk zou vinden, ‘k hoef mijn Queen schap niet op te geven 😉

7. Mijn partner heeft mij nooit tegen gehouden om tijd en energie in mijn hobby te steken.
Dus wederom, hoef je daar single voor te zijn? Neen dus! Het fijnste is natuurlijk, als je samen ook een gedeeld hobby hebt. Samen is dubbel op!

8. Zelfs in een relatie is er niemand die mij zegt wat ik wel of niet, kan of mag. Ik ben volwassen! Een volwassen, liefdevol persoon wéét dat je niets doet om de andere te kwetsen. En voor de rest gebruik je je gezond verstand en overleg je samen! Hij of zij die vindt dat hij het recht heeft om een ander te gebieden of te verbieden, is heel fout bezig! Hij of zij kan dan beter eerst eens onderzoeken waar de oorzaak ligt van dit gedrag. En als hij of zij dit niet kan laten, dan blijft die idd beter single.

9 en 10. Die heb ik ergens in een blog gelezen.

Ieders zijn mening natuurlijk. Maar bij 9 heb ik heel verbaasd gekeken en bij 10 kwam ik niet meer bij van ’t lachen!

9. Het uitgangspunt van deze uitspraak was: weggaan met je vriendinnen kost geld. Als je dan ook nog eens uitgaat met je vriendje is dit een extra kost!
Ok, hij zal dan wel de laatste witte raaf geweest zijn, maar mijn vriendje was geen extra kost! Integendeel! Het was zijn trots te na dat ik ooit iets zou betaald hebben. ‘k weet het, niet meer van deze tijd! Wij zijn geëmancipeerd, zeggen de mannen nu! Ze vergeten alleen dat zij wel pakken meer verdienen dan de vrouwen!
En hoe ik het ook draai of keer, ik vind het niet, waar een single bestaan goedkoper is.
Huishuur, gas, elektro, verzekeringen, Turtletax, voeding in grote verpakkingen…………. ’t Is wel allemaal een pak goedkoper als je het kan delen door twee! En “single toeslag” als je reist, voor diegene die het niet doorheeft, dat is GEEN voordeel he! 😉

10. Man, man, man! Daar blijf ik mee lachen ☺
Of moet ik nu echt gaan geloven dat de nieuwe generatie vrouwen ontzettend lui is?!
Winter of zomer, warm of koud, ontharen hoort er toch net zo bij als je dagelijks douchen, deo gebruiken en/of je tanden poetsen.

Dames, be prepared for everything! 😉

Mensen zijn niet gemaakt om alleen te zijn
Ben ik dan ooit in een relatie geweest op de planeet “ ’t kan allemaal” of zijn er zo weinig goede relaties te vinden? Want eerlijk gezegd; ‘k vind geen enkel “voordeel” in het single zijn.
‘k weet het: het is erg “in” om te roepen; I’m a happy single. Maar zouden we niet beter stoppen met die mythe in stand te houden?!
En hoe harder je roept; “ik wil geen partner, ik wil enkel vrienden”, hoe meer mannen je aantrekt, en hoe sneller je een partner hebt!
Maar ik hou niet zo van dat theater. Ik ben wie ik ben en ik zeg wat ik denk en voel.

Ik ben single, not by choice, niet unhappy, maar ook niet echt happy.
‘k zou het eerder omschrijven als “vleugellam!”
Ben echt “alleen” op vakantie geweest! Alleen gaan eten, terrasjes gedaan, theater bezocht, cinema geweest, uit gegaan! Ik kom alleen thuis en ik ga alleen slapen. Kortom ik ben een echte vrijgezel. En ik, ………………………… ik vind er geen zak aan!
Ben eens benieuwd hoeveel er de moed hebben om dit ook toe te geven!

Nina

Party4singles - Willy's Moustache

Comment Section

17 reacties op “Vrijgezel


Door Patrick P4S op 24 november 2016

Vergeet toch jullie leeftijd, er zijn mooie en lelijke mensen in alle leeftijden.
De jaren maken mensen uiterlijk niet mooier, dat is waar. Maar dat is nu éénmaal de natuur.
Levenservaring daarentegen maakt mensen wel mooier, denk dat oudere mensen meer inhoud kunnen hebben, ik zeg wel “kunnen” want sommige worden verzuurde mensen die zich verschuilen achter hun leeftijd. Als we nu eens stoppen met leeftijd als uitvlucht te gebruiken om van het leven te genieten. Wat denken jullie daarvan?


Door P. op 20 november 2016

De waarheid en niks dan de waarheid. We doen ons voor als happy single maar diep vanbinnen zoekt iedereen liefde en commitment. Het verleden heeft ons soms hard gemaakt en we zijn bang om opnieuw gekwetst te worden.

Ik blijf geloven in de liefde voor iedereen! Soms moet je gewoon durven gekwetst worden en eruit leren. What doesn’t kill you …


Door Annemie Wildiers op 13 oktober 2016

Dat is een terechte en ware omschrijving van het verhaal rond singles…


Door Kathy op 10 oktober 2016

Ik zeg vaak dat ik een gelukkige single ben (en ik meen dat) maar zeg er meestal ook onmiddellijk bij dat een partner een enorme meerwaarde in mijn leven zou zijn (en ook dat meen ik !). Ik denk dat we op onze leeftijd allemaal een rugzak hebben maar dat je er af en toe voldoende moet uitgooien om niet achterover te vallen. Ik ben altijd bereid om te luisteren naar iemands verleden maar ik heb op de P4S ook al mensen geweten die een hele avond “zeuren” (neem het mij niet kwalijk) over hun ex en daar pas ik voor. Zorg vooral dat je open staat om een nieuwe relatie te starten en dan komt het allemaal wel in orde ! 🙂


Door P. op 20 november 2016

Mooi gezegd!


Door rudi op 10 oktober 2016

Ik ook. Ik haat alleen zijn . Het leven is mooi , maar niet alleen. Misschien was ik te lang met 2 . (36j). Veel succes, want de tocht naar een nieuwe partner , is nog moeilijker dan het single zijn .


Door Christel op 10 oktober 2016

Allemaal waar maar vaak ben je gelukkkiger alleen dan ongelukkig met twee want een goede match vinden lijkt tegenwoordig een utopie. We zijn allemaal veeleisend en gewoon om zo ons ding te doen als single. Komt daar nog bij dat de meeste pretenderen “vrij” te zijn maar in de praktijk hebben ze nog een lief of een verborgen ex …….of iemand waar ze niet los van komen enz…..
Denk dat velen van ons dat wel kunnen beamen of al eens hebben meegemaakt.
Ik hoor het zo vaak van mensen die daten, helaas!
Eerlijkheid, daar begint alles mee maar ook dat is een moeilijk begrip tegenwoordig!!!
Maw….dat is een trieste vaststelling in de wereld van “singles”


Door P. op 20 november 2016

Een goede match vinden lukt zeker. 95% van de m/v die we daten zijn niet onze toekomstige partner. Veel daten is dus de boodschap en vooral: er met heel je hart voor openstaan. Je trekt aan wat je zelf bent. Als je bvb schrik hebt om je te binden, ga je vanzelf bezettte m/v aantrekken.


Door van caeneghem christine op 9 oktober 2016

ik ben er ook niet zo happy mee dat ik singel ben ! het word mij nochtans alle dagen gezegd je mag blij zijn dat je alleen zijt ! die feestdagen ook zo een voorbeeld ! altijd alleen ! en idd financieel ook een min punt alleen ! met 2 kan je al eens wat delen ! met mijn pensioen alleen red ik het niet !!! maar waar zitten die singel mannen van boven de 60 j ??? zijn die dan zo happy alleen ?


Door alexis van den abeele op 10 oktober 2016

christineke die zitten in lokeren met zijn boyke grtj alexis en boyke xxx


Door P. op 20 november 2016

Ik weet niet hoe oud u bent maar mannen van boven de 60 gaan op zoek naar een vrouw van in de 40 of 50 max. Vrouwen van in de 60 zijn voor die mannen oude vrouwen. Stom maar de realiteit.


Door Josy op 24 november 2016

Dat is idd een waarheid, mannen vanaf 55-60j willen een vrouw van 40-45j en dan sta je daar maar, happy?? singel van 55j ???


Door geert op 9 oktober 2016

voledig de waarheid….. het is niet leuk om thuis te komen niemand om je gedachten en gevoelens mee te delen


Door mario op 31 december 2016

Idd ik word daar gek van van alleen te zijn ….niks voor mij dus eventuele dames tussen 35 en 45j uit regio Turnhout vind mij op fb en stuur verzoekje…. Meeus mario


Door Patrick P4S op 31 december 2016

Hoi Mario, je schrijft “vind mij op FB en stuur mij een verzoekje” Zo werkt het niet 😉 TIP: koop een drempelvrees ticket voor onze party en zie wat er komt, alleen zal je zeker niet meer zijn.


Door Linda Van Houtven op 9 oktober 2016

Helemaal waar.Sinds ik single ben heb ik het gevoel dat ik ‘ overleef ‘ en niet echt leef.En ik vind het zeker niet leuk om altijd alleen te zitten 😔


Door Fierens op 9 oktober 2016

Dat is nu eens allemaal waar …vindt het ook niet leuk om altijd alleen te zitten …. !!!😏

Plaats een reactie


*