Page content

Succesvol en onafhankelijk maar single

article content

Succesvol en onafhankelijk maar single

Vrouwen zijn qua diploma en jobs aan een opmars bezig de laatste jaren. Meer en meer vrouwen hebben management en CEO functies.
Vrouwen verdienen vaak meer dan mannen en zijn daardoor financieel onafhankelijk. Dit is een algemeen beeld want éénoudergezinnen bvb hebben het vandaag niet altijd makkelijk financieel.
De zakenvrouwen van vandaag hebben alles: blitse auto, designer bags, immense schoenenkast, een eigen huis of appartement, leuke vriendenkring, hobbies etc.
Eén ding hebben ze niet: Mr. Right.
Waarom is het voor succesvolle, onafhankelijke single vrouwen zo moeilijk om de liefde te vinden?
Ik geef raad in deze blogpost.

1. Focus:

deze vrouwen leggen de focus op hun carrière, werken laat, willen promotie en doen er alles aan om ergens te geraken professioneel. Ze willen wel een relatie maar vergeten dat je hiervoor tijd moet vrijmaken. Dit betekent dus (online) daten, op stap gaan, je openstellen voor de liefde en er vooral tijd willen insteken. Verleg af en toe je focus van werken naar mannen ontmoeten is mijn advies.

2. Status:

en titels: een vrouw vindt job en inkomen van een man belangrijk. Dit geeft haar stabiliteit, toekomstperspectief en het gevoel dat ze met haar gelijke samen is. Een man daarentegen vindt dit niet belangrijk zolang hij maar niet met je in schande komt. Voor een man tellen de typische vrouwelijke aspecten: gelukkig, zelfzeker en positief zijn. Voor een man is het veel belangrijker hoe hij zich bij je voelt dan hoeveel je verdient per maand.

3. Maak tijd voor hem:

er zijn twee grote psychologische verschillen tussen mannen en vrouwen. Een man wil nodig gevonden worden (hij wil je held zijn), een vrouw wil gewild zijn. Onafhankelijkheid is super en iets om trots op te zijn, maar schreeuw het niet van de daken dat je geen man nodig hebt in je leven. Voor een man is dit heel onaantrekkelijk. Hij wil jou gelukkig kunnen maken. Als je alles alleen kan, welke meerwaarde heeft hij dan nog?

4. Vraag zijn mening:

betrek hem in je leven, vraag zijn advies en support. Hoe slim en onafhankelijk je ook bent, hij wil een bijdrage leveren. Vraag hem bvb: “wat is jouw mening hierover, wat zou jij doen?” Zijn borst zal zwellen van trots. Volg zijn raad op (indien het goede raad is) en bedank hem hiervoor.

5. Liefde en warmte:

veel van deze vrouwen vinden zichzelf een ongelooflijke trofee (“hij zou mogen blij zijn met een slimme en ambitieuze vrouw zoals ik”). Dat zal zeker zo zijn maar vergeet niet dat diploma’s en titels niet belangrijk zijn voor een man. Ik bedoel hiermee niet dat hij niet trots op je is of dat hij enkel een domme vrouw wil. Je mag nog zo intelligent zijn maar als je een ijskoude bitch bent, zal hij niet voor je kiezen. Een man wil zichzelf bij je kunnen zijn en genieten van je liefde, aandacht en warmte. Een man moet op zijn werk genoeg concurreren met andere mannen. Als hij thuiskomt wil hij relaxen en liefde voelen.

Voor veel vrouwen zal dit confronterend klinken. Alles gaat terug op twee basisbeginsels: er is mannelijke en vrouwelijke energie. Mannelijk staat voor drive en ambitie, vrouwelijk voor zorgen voor. Teveel vrouwen vandaag zijn hun vrouwelijke kant kwijtgeraakt omdat ze op het werkveld zich als een man moeten gedragen om ergens te geraken. Deze mannelijke energie brengen ze mee tijdens het daten of in een relatie. Gevolg: je hebt twee mannen die op date gaan en dit werkt niet.
Meer hierover in volgende blogposts of kom naar de workshop “Hoe word je een mannenfluisteraar?” op 23 juni in Oostkamp. Happy dating!

Dating Dokter
www.datingacademy.be

logo_VIJF_TV

Party4singles - Willy's Moustache

Party4singles – Willy’s Moustache

 

Comment Section

0 reacties op “Succesvol en onafhankelijk maar single

Plaats een reactie


*