Page content

Nostalgie

article content

Nostalgie

Als ik het heb over “Nostalgie”, refereer ik niet naar de radio zender. Al hoewel, hun muziek sterk aanleunt bij wat men draait op P4S.
Het gaat hier over het gevoel, het verlangen naar……..
In het Duits hebben ze daar een mooi woord voor: “Sehnsucht”

December

’t is een speciale maand.
Het voelt zo’n beetje als rijm in de morgen. Het “knispert”!
Laatst reed ik in de tram door de stad.
Eigenlijk wel leuk! Je zit droog en warm. Geen last van uren in de files. Met wat chance, of malchance, doet er iemand al wel eens een babbeltje met je. Heel der conversaties die je kan horen.
Zo wist er ééntje tot drie maal toe, kei hard iets te vertellen, dat ik hier niet mag schrijven, omdat het wettelijk verboden is! Ik smile dus wel wat af
Geen parkeerproblemen en je kan afstappen waar het je leuk lijkt. Maar ’t voornaamste: je hebt tijd om alles te zien

En er valt wat te zien!

Er was een halte waar een man tegen iedereen zijn middelvinger opstak. Lachen, toch! Mensen die gek doen of gek gekleed zijn. Feestelijk gedecoreerde etalages.
En nu ik mijn aandacht niet meer op de baan moet richten, valt het mij op hoeveel mooie gevels mijn stad nog heeft.
December is net geboren, de Sint was zelfs nog niet geweest, maar het hangt overal al vol met Kerst verlichting. Is het nu maar mijn idee, of begint men hier hoe langer hoe vroeger mee?

The most wonderful time of the year

Eigenlijk vind ik december al lang niet meer leuk. Ooit, lang geleden, was dit inderdaad de mooiste tijd van het jaar! Je huis onderdompelen in Kerstversiering, koekjes bakken, op pakjes jacht, recepten zoeken. Nu is het een ander verhaal. Een verhaal dat niet enkel het mijne is.

Nu is het eerder…

hoe overleef ik alleen, en zonder al teveel kleerscheuren (lees: hartzeer) deze dagen van druk feestgedruis?
Kerst is een familiefeest! Maar wat als je geen familie (meer) hebt?
Weinig mensen staan erbij stil dat die (happy) single wel heel alleen is op die dagen.
De vorige jaren had ik telkens een bezigheid project! Als gevolg van een elleboog breuk, wil mijn rechterhand nog niet zo goed mee. Dus niks, nada, nope, bezigheid!
TV kijken, dat lukt nog. Maar ook daar kan je er niet omheen. Sinds begin december heb ik toch al een tiental Kerstfilms de revue zien passeren. TV of sociale media, we worden overdonderd door 1001 (soms zeer)mooie reclamespotjes. Dààr zat ik nu net op te wachten!
Al hoewel, sentimentele trien dat ik ben, het doet me toch wel wat.

Het knispert, het tintelt!

Is het dat kinderlijk verlangen? De magie van Kerst? Wachten op iets goed? Hopen op een klein Kerst wondertje? Zou er voor één keertje toch eens iets magisch gebeuren?
Gewoon positief blijven denken, en zien wat er komt!?!
Als kind woonde ik in Schoten en iedere zondag gingen wij naar mijn Grootouders in Mariaburg (Brasschaat) Als we in deze tijd van het jaar ’s avonds naar huis reden, vroeg ik altijd: Papa gaan we naar de lichtjes zien? En mijn vader reed dan naar Antwerpen, over de Meir, die vol hing met prachtige feest verlichting, en zo terug naar huis in Schoten. (van vader liefde gesproken!) En achter in de auto zat deze kleine ukkepuk, met een smile van voldoening en lichtjes in haar ogen.
Mijn vader is er al lang niet meer en je mag niet meer rijden over de Meir. Maar mijn kinderlijke blijheid, mijn stille verwondering, het magische gevoel, het is er nog steeds, telkens ik overal de feestverlichting zie
En stiekem hoop ik dat het ook dit jaar de laatste Kerst alleen zal zijn. Vandaar mijn Kerstwens:

 

Van oud naar nieuw

Helaas, driewerf helaas, geen Party4singles met oudjaar. En de gek gaan uithangen in een overvolle discotheek, waar de prijs de pan uit swingt, omringd door mensen die je kinderen kunnen zijn? Neen dank je! Maar we halen onze schade wel in op 8 januari!
Als je er nog niet bent geweest, kom af! Wij vangen je wel op, zodat je ook daar niet alleen staat. Geen beter manier om het jaar in te zetten.

Persoonlijk ben ik blij dat ik meer dan een jaar geleden de stap heb gezet om daar naartoe te gaan.

Heb er zeer fijne mensen leren kennen. Mensen met hetzelfde december probleem als ik.
Vandaar, dat wij met elkaar afspreken en deze maand er samen, gezellig op uit trekken.
Samen naar de Kerstmarkt, gaan lunchen, een frisse wandeling, misschien toch wel ergens een Kerst borrel of een Nieuwjaarsdrink?
De maand is nog niet uit, dus er zullen nog wel wat ideeën volgen. Je ziet, uiteindelijk kan december nog leuk zijn!
Dus mensen, voel je niet alleen, want je bent het niet. Kijk eens goed rond je, zoek contact met elkaar. Er zijn zoveel mensen, wie je zo gelukkig zou maken, om deze dagen eens iets van je te horen.

Nodig eens een eenzame uit?!

Hoe moeilijk het ook kan lijken, geniet van deze dagen. Geef je over aan je kinderlijke verwondering!

Feel the sparkle, give some love.

I wish you all

merryxmas_nina  happynewyear_nina

Merry Christmas and a very Happy New year

Nina

PS: Als je wel wilt maar toch de stap niet durft of kunt zetten moet je zeker eens klikken op onderstaande afbeelding.

drempelvrees

 

Comment Section

4 reacties op “Nostalgie


Door Conny op 16 december 2016

Wat heb je mooi geschreven. Wens je mooie dagen toe. Xx


Door Nina op 17 december 2016

Dank je Conny


Door Veronique De Regge op 16 december 2016

Beste Nina, vindt het een prachtig verhaal, ook ik ervaar dit! Gelukkig heb ik wel een pracht van een familie, doch die ene ontbreekt om de warmte compleet te maken. Ook in mijn djob als therapeute ervaar ik van eind november al dat singels niet echt uit kijken naar deze feestdagen…. zelf tracht ik steeds om hen een steuntje in de rug te geven 😊 het geeft mezelf ook voldoening, en ik kijk al uit naar 8 januari mss ontmoeten we elkaar wel daar? Wens je in elk geval en aan iedereen die dit leest fijne warme kerstdagen toe en een gezond en liefdevol 2017 vanwege veronique x


Door Nina op 16 december 2016

Dank je Veronique 🙂
Als je klikt op de link van Drempelvrees, dan weet je gelijk waar je mij 8 januari kan vinden. Ook fijne feestdagen voor jou
Liefs
Nina

Plaats een reactie


*