juli 12

0 comments

Ligt de lat te hoog?

Als je daar dan waarheidsgetrouw op antwoordt, “ik ben de juiste nog niet tegen gekomen” krijg je geheid het antwoord;
“ja maar (ik haat de “ja maars”) leg jij je lat niet te hoog?

We hebben het allemaal, of we het nu toegeven of niet.

Het verwachtingspakket!

We zijn niet meer aan ons proefstuk en nu we ouder en wijzer zijn (allee, dat zou toch moeten), hebben we nu toch wel een idee in ons hoofd over wat we verwachten van onze (toekomstige) droompartner.

Is het fout om een verwachtingspakketje te hebben?

Ikzelf zeg ronduit, NEEN!
In één van mijn vorige blogs heb ik jullie al eens aangeraden om een lijstje te maken met wat je juist zoekt. Want zolang je niet juist wéét wat je zoekt, kan het ook niet op je pad komen.

Ik hoor het al enkelen zeggen; ja maar, tegenwoordig met al hun “eisen”!

“Eisen” is een groot woord he!

Openheid, trouw, liefde en zeker verdraagzaamheid, zijn nu niet direct “eisen”, het is eerder een vanzelfsprekendheid. De fundering van je relatie. Trouwens, niemand heeft het recht om wat dan ook van een ander te “eisen”. Een relatie is nog altijd gestoeld op gelijkwaardigheid. Als je begint te “eisen” is daar geen sprake meer van. Je kunt iets lief vragen aan een ander. Neem het van mij aan, daar bereik je meer mee dan met te eisen. Eisen wekken enkel weerstand en wrevel.

Uiteraard hebben we een droombeeld van de perfecte partner.
Hij / zij is de perfecte man / vrouw, oogt mooi, is lief en grappig, heeft dezelfde interesses en als het kan staat er ook nog wel wat op hun bankrekening.

Klinkt mooi he!

Maar kom nu maar met je 2 voetjes terug op de grond. 😉
Als je realistisch bent in je verlangens en je bereid bent die verlangens enigszins bij te schroeven, kom je een heel eind.

Nobody is perfect

Ga daar maar vanuit. Ook jij bent niet perfect. Dus als je blijft zoeken naar de “perfecte” partner, dan ga je nog zeer lang blijven zoeken. Iedereen heeft zijn mindere kantjes. Neem het van mij aan, zo lang de rest méér als ok is, vallen die “mindere kantjes” in het niet.

He / she got the looks.

Je hebt een bepaald beeld voor ogen van dé knappe man of vrouw. Oordeel echter niet te snel als een potentiële partner daar niet écht aan voldoet. Hoe dan ook, met de jaren verandert het uiterlijke. Je kunt beter gelukkig zijn met iemand die er oké uitziet en een prachtige persoonlijkheid heeft, dan ongelukkig met een adonis met een rot karakter. Zelf met een enorme bierbuik rondlopen, maar verwachten dat zij er uitziet als Barbie, met jarretels, op stiletto’s, niet erg realistisch he!

We need to have the same background

‘t kan helpen, maar ‘t is geen garantie tot slagen.
Je elimineert heel wat potentiële partners en je gedraagt je een beetje als een snob als je enkel mensen met dezelfde achtergrond een kans geeft.
Antonio Borrello, psycholoog uit Detroit zegt; “Vergeet niet dat sommige van de meest intelligente en succesvolle mensen in de wereld hun school niet afmaakten. Denk bijvoorbeeld aan Steve Jobs, Bill Gates, Mark Zuckerberg en Patrick Simons ;-). Het is dan weer wel belangrijk dat jullie erin slagen betekenisvolle en stimulerende gesprekken te voeren. Je moet op dezelfde intellectuele golflengte zitten.”

Same hobbies, same interests

Uiteraard is het leuk indien je dezelfde hobby’s en interesses hebt.
Maar ze hoeven niet allemaal gelijklopend te zijn. “Te” is nooit goed, dus nog wat eigen ruimte moet er ook nog zijn. Wat belangrijker is, zijn dezelfde waarden. De neuzen in dezelfde richting, geeft veel meer kans op gezamenlijk geluk.

He/she must be funny

Natuurlijk is het leuk als je partner je aan het lachen brengt. Maar zelfs de grootste komieken zijn niet altijd grappig. Het is tenslotte je partner, niet je persoonlijke entertainer. ’t Is wel handig als je gevoel voor humor op hetzelfde niveau zit. Plezier hebben in het leven, en samen plezier maken is zoveel meer dan “grappig zijn”!

Sexual chemistry

Niks zo leuk dan dat het klikt in ’t bed!
Nu heb ik de aandacht van de mannen wel, denk ik!
Heren, je voorkeuren en verlangens al direct ter sprake brengen op een eerste ontmoeting, Het getuigt niet van veel educatie of lange termijn plannen. Springen de gensters eraf, ’t is mooi meegenomen. Maar ook hier weer; er zijn maar heel weinig koppels waar de gensters er na jaren blijven afspringen. Veel belangrijker is het, dat zowel in als uit het bed, jullie elkaar verstaan en je ook hier aan blijft werken.

Money, money, money

Geld is belangrijk en veel geld is leuk, maar daarom niet direct beter voor een goede relatie. Laat het niet de drijfveer zijn voor je relatie.
Want wat als je al die dromen hebt waargemaakt? Over wat valt er dan nog te praten, als dit het enige was wat jullie bindt?
Financiële zekerheid, eenzelfde uitgaven patroon, de rekeningen op tijd betaald, het geeft minder stress en geeft over het algemeen een goed lopend huishouden.

Age is more than a number

Vooral mannen hebben er last van.
Ze zijn nog redelijk geconserveerd, zijn toch al een frisse zestiger en willen dan een partner die niet ouder is dan 45! Met de achternaam “Onassis” lukt dat nog wel, maar dan weet je gelijk ook waar het voor is. 😉
Zijn ze niet slimmer dan dat en / of hebben ze schrik van een leeftijdsgenoot? Of zoeken ze een verpleegster voor als ze nog enkele jaartjes ouder zijn?

Dus (ouder) heren, die lat ligt écht te hoog.

Ook al heeft een vrouw nà haar vijftigste al wel eens een pondje meer, ze voelt zich nog jong vanbinnen. En geef nu toe, het is toch ook veel leuker te kunnen praten met iemand die tenminste verstaat waarover je het hebt?! Kijk eens goed rond op Party4singles, het zit er vol met mooie, lieve, verzorgde vrouwen van 50+, die graag met jou dat laatste hoofdstuk zouden willen schrijven.

Last but not least

Wees jezelf, blijf jezelf. M.a.w. doe jezelf niet anders voor dan dat je in elkaar steekt. Uiteindelijk val je toch door de mand en de kans dat een potentiële partner zich bedrogen voelt en op de loop gaat is heel groot.
Vraag niet aan een ander, wat je niet bereid bent om zelf te geven of kunt geven. (en neen, ik heb het niet over materie) En zoals bij alles, laat je niet overhalen tot zaken waar jij niet toe bereid bent.
Als je zelf niet verder komt dan “Dag Allemaal” of de «Libelle» (waar op zich niks mis mee is) zoek het dan niet bij een partner die boeken en wetenschap verslindt.
En vergeet niet; in een relatie gaat het om «geven». Het “krijgen” gebeurt dan wel vanzelf.
Spring niet hoger dan dat jouw stok lang is, dan ligt vanzelf de lat niet te hoog!

PS: Wij zien graag (serieuze) reacties tegemoet.

PPS: Als je nog nooit op de party bent geweest bekijk hier dan een foto impressie van P4S.


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Voorkom dat je iets mist...