Page content

Van ex naar next

article content

Van ex naar next

Tijdje uiteen

Je bent al een tijdje uiteen met je ex, maar toch lijkt het alsof je leven je niet vooruitgaat. Je blijft aan hem/haar denken, je vindt niemand met wie het klikt, je hoopt nog steeds dat het goed komt, dat hij/zij zal veranderen, dat het wel kan lukken tussen jullie als je beiden genoeg inspanning levert …

Als je dit herkent, is het tijd om je leven te resetten. Je kan maar vooruitgaan als je een aantal zaken op orde stelt. Wat kan je doen om over je ex te geraken? Hoe ga je van ex naar next? Ik geef enkele tips. 

Support

1/ Zoek support: je kan pas opnieuw daten als je je emoties op orde brengt. Relaties hebben een diep effect op ons zelfvertrouwen en onze manier van denken over relaties. Kom je uit een relatie die veel van je gevergd heeft? Denk je te negatief over je ex of over mannen/vrouwen in het algemeen? Hoe sneller je met je vrienden praat over je gevoelens, angsten en twijfels, hoe sneller je er een grip op krijgt. Gebruik die spreekwoordelijke schouder om op uit te huilen.

Je ex

2/ Vermijd je ex: verbreek alle contact, ook op sociale media. Ga niet om de zoveel tijd naar zijn/haar profiel kijken. Ga niet naar feestjes waar je weet dat hij/zij ook zal zijn. Passeer niet – toevallig – langs haar/zijn huis of werk. Uit het oog is uit het hart. Je hebt die tijd voor jezelf nodig om alles op een rijtje te kunnen zetten.

Investeer

3/ Investeer in jezelf: a happy person is a happy partner. Eerst in jezelf investeren, dan in een nieuwe relatie. Ga niet te snel opnieuw daten om niet alleen te moeten zijn. Dit werkt toch niet. Wees lief voor jezelf. Wees niet kwaad als weer eens aan je ex hebt gedacht of hem/haar mist. Tijd heelt alle wonden. Zoek een nieuwe hobby, koop een huisdier, ga op reis, verander je kledingstijl. Be fabulous al voel je je niet zo. Fake it till you make it.

Social

4/ Social life: waarschijnlijk kijk je het naar Netflix, eet je ijs à volonté of ween je uren aan een stuk. Dat mag af en toe, maar kom ook weer buiten. Ga iets eten, kom onder de mensen, ga naar een single party. Geen verwachtingen, gewoon amusement.

Geloof

5/ Last but not least, blijf geloven in de liefde: “alle mannen zijn assholes, vrouwen zijn bitches, er zijn nog vissen in de zee” zijn veelgehoorde uitspraken van goedbedoelende vrienden of familie. Ga daar niet in mee. Blijf geloven in de liefde. Op een dag komt er wel iemand leuks in je leven binnengewandeld. Alles op zijn tijd. First we heal, then we love.

 

Dating Dokter

The Dating Forum

logo_VIJF_TV

Party4singles - Willy's Moustache

Party4singles – Willy’s Moustache

Comment Section

1 reactie op “Van ex naar next


Door Tania op 25 september 2016

Dit is een ferme duw!!! So i following!!! I still believe”” xjes ”Tania

Plaats een reactie


*